صفحه اصلی / دوزادهم / انسانی / سلامت و بهداشت پاسخ فعالیت 1 صفحه 40

سلامت و بهداشت پاسخ فعالیت 1 صفحه 40

جواب فعالیت 1 صفحه 40 سلامت و بهداشت

پاسخ فعالیت 1 صفحه 40 سلامت و بهداشت دوازدهم

سلامت و بهداشت

سلامت و بهداشت فعالیت 1:

برای تامین و حفظ بهداشت و ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره، در تصاویر زیر برخی از نمونه های رعایت و عدم رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی نشان داده شده است.

نمونه های دیگری را که در محل زندگی خود مشاهده می کنید، ذکر کنید.

پاسخ:

مصرف غذاهای کنسرفی نجوشیده، خرید و مصرف مواد غذایی به صورت فله ای، تماس مواد غذاییی خام(گوشت،مرغ،ماهی،سبزیجات و…) با موادی مثل نان و… ، استفاده از آب غیر بهداشتی در تهیه و پخت غذا، ریختن غذای داغ در ظروف پلاستیکی و…

برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و حفظ بهداشت و ایمنی آنها، چه راهکارها و تدابیری را پیشنهاد می کنید؟

پاسخ:

رعایت بهداشت فردی: افرادی که در کار تهیه و توضیع مواد غذایی هستند .

از جمله کارکنان بوفه های مدارس، رستوران ها، اغذیه فروشی ها و… باید در زمینه رعایت اصول بهداشت فردی آموزش ببینند.

انواع آلودگی های باکتریایی و انگلی از ظروف مختلف و در اثر تماس با دست، ترشحات حلق و بینی و حتی لباس افرادی که تهیه و توزیع مواد غذایی را به عهده دارند به مصرف کننده منتقل می شود.

بنابراین در آموزش نکات ذیل بایذ تاکید می شود:

1)پوشیدن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه

2)دور کردن زیورآلات از خود

3)پوشاندن موی سر

4)پوشیدن لباس تمیز در محل کار

5)باند پیچی کردن خراش ها و زخم های روی انگشتان

6)شستن کامل دست ها با آب و صابون قبل از تهیه غذا و بعد از اجابت مزاج

7)کوتاه نگهداشتن ناخن ها

رعایت بهداشت غذا:

برای سالم بودن غذا نکات ذیل باید رعایت شود:

1-خوب پختن غذا:پخت کامل غذا موجب از بین رفتن میکرو ارگانیسم  های بیماری زا که ممکن است.در مراحل مختلف تهیه و آماده سازی وارد غذا شده، رشد و تکثیر یابند، می شود.

زمانی پخت غذا کامل است که همه قسمت های آن حداقل 70 درجه سانتی گراد حرارت دیده باشد.

2-داغ یا سرد نگهداشتن غذا: برای اینکه غذا سالم بماند.

باید به صورت کاملا داغ (درجه حرارت 70 درجه سانتی گراد و بالاتر)و یا کاملا سرد(درجه حرارت زیر 10 درجه سانتی گراد یعنی در یخجال) نگهداری شود.

3-رعایت بهداشت آشپرخانه: در محلی که برای تهیه و آماده سازی غذا استفاده استفاده می شود باید تمام اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از انتقال بیماری های ناشی از غذای آلوده رعایت شود. این محل ممکن است آشپزخانه منازل ، رستوران ها، اغذیه فروشی ها و بوفه های مدارس باشد.

نکات ذیل در این محل ها باید رعایت شوند:

تمیز نگهداشتن محوطه و رستوران ها ، اغذیه فروشی ها و بوفه های مدارس:

از جمله شستشو و نظافت کف و دیوار ها تمیز نگهداشتن تخته و سطوحی که برای خرد کردن سبزی ها و مواد غذایی از آنها استفاده می شود.

به منظور جلوگیری از آلودگی مواد غذایی باید دقت شود که تمام سطوح مورد استفاده برای تهیه و آماده سازیغذا به طورمرتب کاملا شسته شده و تمیز باشند.

درباره حامد

این مطالب را نیز ببینید!

دینی دوازدهم

دینی دوازدهم پاسخ تفکر در حدیث صفحه 45

جواب تفکر در حدیث صفحه 45 دینی دوازدهم پاسخ تمرین صفحه 45 دینی دوازدهم دینی …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *